fitorfat.blogg.se

Vägen mot drömkroppen!

5 veckor till OP och 4 kilo MÅSTE bort!

Kategori: Allmänt

Förra veckan var jag på konsultation inför bröstoperationen och det visade sig att jag kommer få kämpa lite hårdare än jag trodde med viktnedgången. Operationsdatumet är 21 maj 2014.
 
Jag frågade läkaren hur långt ifrån sin målvikt man kan ligga och hon rekommenderade att man endast ligger 2-3 kilo från önskad vikt. Anledningen är att om man går ner för mycket efter OP så förlorar man fettvävnad i brösten och då kan dom hänga ner sig och det vill man ju inte! Speciellt inte med tanke på att jag ska göra ett lyft i samband med operatonen just för att ta bort det "häng" som är i detta nu.
 
Utprovning av implantat. På bilden har jag 500CC i bröstet närmast kameran, i andra bröstet låg 450CC.
 
På konsultationen provade jag ut 450 samt 500CC, och 500 kändes mest naturligt för mig, om än inte i största lagret, då jag van vid att ha bröst sedan tidigare. Nu har mina dock ändrat form samt blivit lite mindre i och med viktnedgången och i ärlighetens namn så är jag inte särskilt förtjust i dem alls. På konsultationen ville jag prova en större storlek men jag tyckte det kändes pinsamt då jag vet att dom flesta nöjer sig med 400CC. Redan när jag kom hem ångrade jag mig och bad om att få ändra till 550CC. Jag har hört att dom flesta ångrar sig om dom lägger i för lite, men jag har sällan hört motsatsen. 550CC kommer att bli ungefär vad jag är van vid när jag har push-up behå, fast kanske en storlek större. Det är precis så jag vill ha det, och främst är jag ute efter att få lite finare form på boobsen. Tycker ni att 550 låter mycket så får ni ha i åtanke att jag inte är naturligt späd, utan har rätt mycket former - och kommer alltid att ha, hur mycket jag än tränar.
 
På kvällen efter konsultationen la jag i 5 del mjöl i varje bh-kupa för att känna efter lite till, storleken kändes helt okej!
 
Nog om bröst. Det jag egentligen skulle blogga om är vägen till operationen, hur jag tänkt bära mig åt för att gå ner dessa överviktskilon på så pass kort tid. 4-5 kilo på 5 veckor innebär cirka 1 kilo i veckan och då kan jag inte fortsätta i samma tempo som jag gjort hittills utan jag är tvungen att lägga i en extra växel.
 
Kostmässigt tänker jag:
~ Utesluta godis och sötsaker HELT fram till OP, inget fusk är tillåtet i överhuvudtaget.
~ Jag ska dricka vatten till ALLT, och undvika mjölk förutom vid enstaka tillfällen. Jag får dricka lightläsk, men enbart på helgerna (fredag-lördag, ej söndag)
~ Jag får inte äta en enda skräpmåltid till, och inte heller strips eller något annat friterat. Sushi, sallad och annan "utemat" räknas inte som skräpmat men ska ändå ätas med försiktighet.
~ Jag får äta proteinbars ibland, men endast i samband med träning, ej som godis.
~ Jag får unna mig 1 kaffe latte i veckan, naturell.
~ Det mesta jag stoppar i mig ska vara hemmalagat och innehålla bra näringsvärden. Jag ska undvika bröd och pasta så gott det går med några få undantag.
~ Och sist men inte minst. Jag ska fortsätta äta enligt periodisk fasta med ett ätfönster mellan 12-20 men jag ska helst sluta äta redan efter 18, om jag inte tränat sent.
 
Träning:
Jag ska trappa upp träningen ytterligare men främst genom att lägga till kondition utöver styrketräningen. Jag ska införa konditionspass som består av tex 15 min rodd, 15 min löpning och 15 min crosstrainer, för varierad träning. Jag ska också fortsätta springa 5 kilometer i Hemlingby och försöka förbättra min tid inför vårruset som är dagen före OP, alltså den 20:e maj. Målet är att träna 6-7 dagar i veckan och gärna 2 pass om dagen, det andra passet kan dock bestå av en vanlig promenad. Jag ska också lägga in vardagskondition genom att gå eller cykla till och från jobbet, en sträcka som är cirka 4 kilometer enkel väg.
 
Ungefär så här hade jag tänkt bära mig av för att på ett litet snabbare sätt minska i vikt under dessa 5 återstående veckor till operation. Har ni fler tips så är jag otroligt tacksam om ni delar med er, och gärna genom att skriva en kommentar.
 
 
Sista helgen i april kommer jag dock avvika lite från dieten då jag sedan länge bokat in en Stockholmsvistelse med hotell samt Cinderellakryssning tillsammans med en kär vän. På den resan blir det ingen träning (förmodligen, kanske en långpromenad) och mer mat än jag kommer att äta hemma. Dock ska jag fortfarande undvika onyttig mat så gott det går. Den helgen får jag dricka, men det är också den enda gången jag får dricka fram till operationen. Dock ska jag dricka med måtta på fredagen.